Mammaledig

2012-05-30 | 17:04:25 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

Jaa man kan väl nästan säga att jag är mammaledig dom här dagarna jag är hemma med lilla Albin.
Det känns nästan som att ha ett barn, tror jag iaf. Det är ett evigt kissande & bajsande, sovstunder, mattider att passa, "promenader" & en hel del mys förstås.
Inatt sov han hela natten & väckte mig halv 7 imorse. Då var dags att gå ut en sväng & så stoppa lite frukost i magen.
Det känns fortfarande lite konstigt att han är min egna hund. Köpt för mina pengar & jag står som ägare.
Mitt lilla lyckopiller <3

Nu ligger vi ute i gräset på en filt och myser. Eller Albin sover mest.
Snart är det mat och sen får mamma var barnvakt (hundvakt) en stund så ska jag åka upp till stallet. Idag blir det ett dressyrpass!

Hundägare

2012-05-29 | 13:36:01 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

...och så har man blivit mamma då.

Jag har länge funderat på att skaffa egen hund men aldrig riktigt känt mig helt säker på om jag hade tiden & orken för en liten hundvalp, det är MYCKET ansvar man tar på sig när man köper en hund också.
Med familjens två hundar har det varit ganska enkelt eftersom hela familjen har hjälpt till då. Men skulle jag köpa mig en hund skulle det såklart bli mitt ansvar, även om resten av familjen hjälper till.

Men så i söndags hittade jag en annons som jag ringde på och samma kväll åkte vi en bit utanför Norrköping för att titta på dom små valparna. Egentligen hade jag hittat en svart valp med bara lite vitt på som jag så gärna ville ha men han var redan tingad.
Men så hann ägaren bara lyfta upp lilla Scar (som dom hade döpt han till) så föll jag pladask. Världens finaste lilla hund som nästan var tecknad som en berner sennen hund. Så himla underbar♥

I måndags (igår) var han hos veterinären och fick spruta & chip och blev besiktigad, på eftermiddagen åkte mamma & jag upp och hämtade honom.
Så i natt har jag haft en 8 veckor gammal 2 kilos stor hundbebis sovandes på min arm. Min alldeles egna Albin ♥




27 Maj 2012

2012-05-27 | 16:24:23 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Ååååååh vad jag är trött på att vara förkyld! Jag har legat som en klubbad säl i flera dagar men i går fick jag försöka samla ihop mig & ställa upp för alla fina balpar som dansade.
Det var en helt fantastisk dag med många fina klänningar och glada människor.

När vi hade gjort dom två föreställningarna var det dags att vandra upp till Kulturhuset för att äta supergod middag som bestod av soppa, förrätt, huvudrtt & efterrätt, fina tal och shower med dans & musik. Det behövdes bara ett par glas vin så stod grabbarna på scenen i bara kallingar och dansade. haha

Kvällen var helt underbar med mycket dans på stolar, falsk sång och så lite buggande. Det känns nästan elakt men jag tror den här kvällen var bättre än min egna balmiddag...
Bilder kommer iaf!

Idag har min grymma dressyrtränare ridit Romeo eftersom jag är så förskyld. Ibland kan det faktiskt vara nyttigt att stå bredvid & kolla på.
Jag har också hunnit sova en timme mitt på dagen och nu håller jag på att ringa på en hundannons. Haha, jajamen jag ska skaffa egen hund!♥ Mer om det får ni veta en annan dag!

Puss♥



Hemma från jobbet

2012-05-24 | 14:29:22 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

Igår morse vaknade jag med halsont och lite småsnorig, men såklart stoppade inte det mig från att vara ute en hel dag & pyssla och fixa.
Sen igårkväll efter maten kände jag mig helt utslagen och halsen värkte och dessutom hade jag börjat hosta, så jag lät bli att ta ett dressyrpass och troligen göra allt värre. Istället pysslade jag bara lite med Romeo och hoppades på att jag skulle må bättre idag, men nej nej...

Vaknade av klockan halv 6 och då visste jag knappt om jag hade sovit nått alls den natten. För jäklar vad jag har hostat. Inte nog med att hostan var värre så hade ju halsontet lyckats bli värre, också. Uuuuuusch och nu har jag verkligen inte tid att bli sjuk. Det är balträning imorgon, bal på lördag & dressyrträning på söndag..

Nu ligger jag iaf ute i skuggan i en baden baden stol och vilar, med mitt duntäcke, haha. Är det nått som alltid händer med min kropp när jag blir sjuk så är det att jag får stickande värk i hela kroppen och då gör allt ont. Klä på sig, klä av sig, bära saker. Det räcker med att jag går emot något väldigt lätt för att det ska göra ont i hela kroppen. Rätt obehagligt faktiskt..

Så jag ska väl ligga här ett tag till. Varvar med att blunda, dricka vatten & spela Dragonvale på mobilen, haha..


Sol sol sol!

2012-05-23 | 17:15:29 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

Underbara dag!!!
Klev upp ganska skapligt imorse och sen har jag varit ute heeela dagen. Började klippa gräset vid huset men sen tog bensinen slut så jag drog hem & solade istället. Så skönt!

Snart är det dags för lite käk sen blir det stallet och ett dressyrpass med hästen.

Levde i kaos tills jag nådde till en vändpunkt

2012-05-22 | 23:17:25 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

Åååh vad jag är trött. Klev upp vid 7 idag för att hinna med hästen innan jobbet och innan det skulle bli föör varmt. Så några timmar senare var jag hemma igen & det var alldeles lagom att hinna med en dusch och kolla några minuter på det kungliga dopet innan jag drog iväg till jobbet.

Det känns nästan alltid som det är en evighet tills klockan blir 21 och man får gå hem, men tiden går så jäkla fort. Jobbade med ett härligt gäng idag också & det gör att allt går så mycket lättare.
Imorgon är jag leeeedig så då ska jag passa på att vara ute i solen, måste klippa gräset uppe vid huset igen för det har vuxit sjukt mycket. Ser inte ett dugg roligt ut.

Nu sitter jag i mitt stora fönster med vidöppet fönster & katten som sällskap. Fast klockan är strax efter 23 är luften fortfarande ganska varm och jag kan sitta i trosor & t-shirt utan att frysa. Är det något jag kommer sakna sen när jag flyttar så är det mitt stora underbara rum, och framför allt mitt fönster. Min alldeles egna plats♥

Kanske lika bra att krypa ner i sängen nu så jag inte sover bort hela förmiddagen. Hoppas det är så här fint väder imorgon med så jag kan äta frukost ute på altanen.

Puss♥



People change

2012-05-22 | 08:21:00 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer









21 Maj 2012

2012-05-21 | 23:18:31 | Kategori: Min vardag ♥ | 1 kommentarer
Idag har varit en bra dag med underbart väder. Att jag var ledig gjorde ju inte dagen direkt sämre och jag har passat på att både ta en ordentlig sovmorgon (vilket knappt aldrig händer längre) och varit ute i solen.

Kvällen spenderades i Åtvid och jag var med på balträningen ett par timmar. Det är inte klokt vad jag längtar tillbaka till min bal när jag ser alla flyga omkring över golvet. Sen är det jäkligt trist att 80% av alla paren är så oseriösa & larviga att det mest är pinsamt, men Elin & Danne var superduktiga♥
Jag tror iaf att jag klarar av mitt jobb som fanbärare och det ska bli himla roligt att få klä upp sig på lördag.
Min klänning kom med posten idag och den ska bara sys in lite & kortas upp så sitter den perfekt.

Nu blir det sängen för imorgon ska jag upp tidigt & rida min skrutthäst innan jag drar till jobbet.

Puss♥


.. min fina klänning♥ håller färgen & baksidan av klänningen hemlig tills på fredag eller lördag tror jag.. ;)

Everything will be okay in the end

2012-05-17 | 22:18:53 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

Lång dag och nu ska jag dra täcket över huvudet så jag orkar jobba imorgon med.

Imorgon är en ny dag.

Be happy

2012-05-13 | 18:33:36 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer




13 Maj 2012

2012-05-13 | 18:26:32 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Lördagkvällen spenderades med ett gäng härliga människor framför ett par filmer. Lugn & skön kväll, precis vad jag behövde ♥

Den här dagen har jag mesta dels spenderat ute i det fina vädret. Fortsatt klippa gräset och jobbat i trädgården. Ääälskar verkligen att vara ute, lyssna på musik och göra fint i min blivande trädgård. Plötsligt kom det någon lugn & väldigt passande låt och jag var tvungen att stanna upp en stund. Och där stod jag, mitt på min gräsmatta och tittade ut över resten av tomten och ögonen landade på stallet, mitt stall.
Det är lustigt egentligen, livet. Hur otroligt snabbt saker kan ändras. Hur allt kan bli så bra när det har varit så himla dåligt. När jag har mått så himla dåligt.

Idag när jag gick runt på tomten och gjorde fint försökte jag känna efter hur det skulle vara sen när jag flyttar in i huset. Men det går inte att förklara, så mycket lycka ♥ Och trots att jag inte har tillgång till huset än känns det ändå redan som mitt hem. Jösses vad jag längtar ♥

Passade på att städa bilen idag med så nu behöver jag inte skämmas när jag kör på folk. Mycket roligare att köra bil när den är fin och jag åker ju en hel del..
Imorgon jobbar jag till 16 och sen ska jag & Elin åka in till Bröllopshuset en snabbis. Jag ska försöka hitta en balklänning som jag ska ha om inte allt för lång tid. Tycker ju verkligen om min egna som jag dansade i för två år sedan men det är så mycket minnen. Jag vill spara den så därför ska jag försöka hitta en ny lite snabbt. Kommer bli spännande!

Dags för lite käk & sen blir det en vända till stallet igen.

Puss♥



Chasing the sun

2012-05-11 | 22:38:32 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Lång jobbdag med mycket att göra. Jag vet att jag har berättat många gånger hur bra jobbarkompisar jag har men utan dom skulle det aldrig gå. Det finns saker i mitt jobb som ibland gör att allt känns rätt hopplöst. För jag ser hur det är att bli gamal. Jag ser människor som skulle göra vad som helst för att få leva en dag till och jag ser dom som varje kväll ber om att dom ska få somna in. Jag ser dom som har förlorat sin andra halva och trots det försöker leva på som vanligt, fast dom vet att 60 år ihop aldrig var tillräckligt länge.


Klockan är inte speciellt mycket men jag har bäddat ner mig i sängen nu. Tänt några ljus och lyssnar på vinden utanför. Det är såna här kvällar jag saknar att ha någon bredvid. Någon som kan dra mig tätt intill och blåsa varmluft i min nacke med sina andetag.

Jag är ledig den här helgen så frågan är om man ska dra ihop ett gäng människor imorgon och hitta på något kul.
Hästen ska ha ett ordentligt träningspass också & så ska gräsmattan klippas klart!


Anmäld!

2012-05-11 | 18:00:59 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Nu är jag anmäld till årets första tävling för mig & Romeo. Tyckte inte att en häst var tillräckligt så passar på att ta med syrrans nya häst också. Om jag är nervös? Jovars...



Stay in this moment

2012-05-10 | 15:46:11 | Kategori: Music ♥ | 0 kommentarer




Jag är fast ♥

2012-05-10 | 06:53:00 | Kategori: Home ♥ | 0 kommentarer
Hittade lite nya fina saker till mitt kök ♥ Muggarna och skålarna är ljusrosa med vita prickar och har en lite gamaldags känsla, supersöta! Kändes som nyckelskåpet skulle passa bra i min hall sen så det fick också följa med.



If you ever come back

2012-05-09 | 22:59:32 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Onsdagkväll och jag känner mig fortfarande helt slut. Men jag ska inte klaga!
Har haft en riktig toppendag trots att vädret inte har varit det bästa. Jag tog med mig Zack ner till jobbet en sväng runt lunch för att hälsa på jobbarkompisarna och så var jag hos en dam och lämnade en stor bukett gullvivor jag hade plockat i hästarnas hage. Tänk att en sån liten grej som en bukett blommor kan göra en människa så glad ♥

Hade tänkt att städa mitt rum nu när jag hade en ledig dag och inte längre kunde skylla på att jag inte har tid att städa, men såklart sysselsatte jag mig med annat under dagen så när jag kom hem från stallet kl.20 fick jag ett ryck så nu är mitt rum såå fint. Passade på att bädda rent i sängen samtidigt så inatt kommer jag antagligen sova som en prinsessa vilket kan behövas efter att ha klippt lite mer av min gräsmatta och rensat lite mer ogräs & buskar. Men ni anar inte hur tokigt fint det kommer bli sen, min alldeles egna trädgård ♥

Hästen och jag tränade lite dressyr idag för dom som vill veta. Jag är så glad över att ha hittat energin igen att vilja & orka lägga ner tid på hästen & stallet.
Det slog mig idag när jag beställde en tävlingslicens för i år och såg att jag bara hade startat en tävling förra året??! Så när jag stod i stallet och funderade på varför det hade blivit så var jag till slut tvungen att fråga S om Romeo hade varit skadad förra året eller vad var det som hade hänt, när hon tittade på mig och sa, nee du var skadad, det var du som var skadad.
Och plötsligt förstod jag hur lite jag hade brytt mig om Romeo hela sista året med A, från det att jag flyttade ihop med honom till lägenheten.
Och jag vet, och tycker inte att det är andreas fel. Det var mitt ansvar, Romeo är mitt ansvar. Innan jag flyttade till åtvidaberg hade jag intalat mig själv så länge att det inte skulle vara några problem att ta sig ut till hästen. Resan på 1,5 mil eller orken skulle inte vara några problem,
men de var det.
Jobbet tog på krafterna men när förhållandet började gå upp & ner blev det bara för mycket.
Jag la ner min energi & vilja på att få förhållandet att funka igen och Romeo kom i kläm.

I år ska vi i alla fall ut på banorna igen & visa att vi minsann kan! ♥





Samtal från polisen

2012-05-09 | 10:03:30 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Måste bara berätta vad som hände i måndags..

Klockan var runt 4 på morgonen när hemtelfonen började ringa och jag vaknade av signalerna. Jag antog att det var något sånt där konstigt nummer där man svarar & det inte finns någon där så jag struntade i att hoppa ur sängen och lät telefonen ringa. Jag skulle precis stänga ögonen igen och hoppades på att få sova ett par timmar till innan jag skulle gå upp & åka till jobbet när jag hör att mammas mobil börjar ringa. Jag satte mig upp med ett ryck och på en gång var jag helt säker på att det hade hänt brorsan något, en krock eller vad som helst. I panik slängde jag på mig morgonrocken och skulle springa in till mamma när jag hör att hon dundrar ner för trappan.
Efter några minuter av oro & rädsla kunde jag andas ut när mamma la ifrån sig telefonen och sa "släng på dig kläder, hästarna har rymt"

Då hade tidningsbudet hittat två hästar uppe i Grebo och tyckt att det var lite konstigt så han ringde polisen och polisen ringde oss.
Mamma & jag kastade oss i bilen och började söka efter hästarna samtidigt som jag ringde upp tidningskillen Per för att fråga vart han hade sett hästarna senast. Men bara efter en liten stund hittade vi dom ståendes vid kyrkan, inte ett dugg nervösa eller rädda.
Så ja, det var bara att parkera bilen, fånga hästarna med ett grimskaft & ett skärp från en morgonrock och börja promenera dom två kilometrarna till stallet, halv 5 på morgonen... Kan även tillägga att det var -2 grader ute så jag var inte överlycklig.

Men hästarna var funna hela och det var huvudsaken. När vi hade lämnat dom vid stallet igen och slängt ut dom tre andra kusarna som trampade runt otåligt inne i stallet var det bara att promenera tillbaka till bilen.
Så klockan var en bit över 5 när vi kom hem igen och jag som skulle upp bara en liten stund senare hann inte krypa ner i sängen något mer. Jobbade 7-16 den dagen med och gissa om jag var helt slut?

Haha, så det kan gå..♥


mamma som fotade mig och en av hästarna på väg hem till stallet halv 5 på morgonen..

Everybody know it's true

2012-05-09 | 08:24:00 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer






Reebok

2012-05-08 | 22:36:00 | Kategori: Skor/Kläder ♥ | 0 kommentarer

Nya skor att springa runt i på jobbet. Med rosa detaljer också, ojojoj...







Trött tjej!

2012-05-08 | 21:34:03 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer

Som vanligt går helgerna alldeles för fort. Jag har varit fri från jobb (rätt ovanligt att jag inte jobbar helg!) men kan inte påstå att jag har latat mig under dom lediga dagarna.

Jag har pysslat & styrt vid mitt hus. Grävt rabatter, sågat ner buskar & träd, krattat, rensat ogräs, klippt gräset och fixat. Vet ju om att det finns lite saker i huset att fixa till men aldrig trodde jag att det skulle finnas SÅ mycket att göra i trädgården. Fast jag älskar det. Kroppen ömmar och det gör ont i varenda muskel men jag skulle kunna gå & pyssla hela dagarna. Finns inget bättre än att få vara ute och andas in den friska "landet" luften så här på våren ♥

Jag har tyvärr inte fått veta något mer om renoveringen av badrum & kök och inte heller när jag kan få flytta in.. Hoppas dock att jag kan få tag i T-G och se om jag inte kan få börja riva tapeter & måla nu.
Det är jäkligt tråkigt att bara gå och vänta & vänta och den enda anledningen att jag klarar av det är nog att jag har drömt om det här huset sen jag flyttade min första ponny till stallet, för nästan 10 år sen.. Såå jag fortsätter att ha lite is i magen och hoppas på det bästa. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge till ♥





Halva tomten ungefär... föör mycket gräs att klippa..


..och här ska det bli en rabatt :)

6 Maj 2012

2012-05-06 | 21:39:14 | Kategori: Min vardag ♥ | 0 kommentarer
Den här dagen har gått i ett! Är helt slut och har redan krupit ner i sängen.. Det ömmar i hela kroppen så nu ska jag försöka sova så får det bli en liten helguppdatering imorgon med bilder.

Godnatt ♥



Till mitt kök

2012-05-05 | 18:47:27 | Kategori: Home ♥ | 0 kommentarer



Före





Efter



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus